Utflykt

Idag ska mina kära barn åka på utflykt med fritids. De ska både åka buss och färja. 
Tur att jag var ledig igår, jag ordnade med pastasallad och 50-lappar till de. De måste ju ha till biljetten till färjan. 
Väl på ön ska de bada, äta och köpa glass. 
Det låter underbart och jag är avis på att de ska ha det så bra. 
Ibland kan man få lite negativa kommentarer om att man har barnen mycket på fritids eftersom jag både pendlar och jobbar heltid. Men jag tänker inte lyssna på detta, barnen har det himla bra och personalen är underbara! 
Att jobba som sjuksköterska alternativt inom vården innebär verkligen inte att man har möjlighet till att vara ledig hela sommaren, vi behövs året runt för våra patienter. Och det är okej för min del. Jag är så van vid att min fritid på helger och storhelger är begränsat och ska jag vara helt ärlig har jag upplevd många gånger att det till och med känns mer för patienterna att ligga inne på sjukhuset vid jul och andra högtider. Då har jag kunnat känna en tacksamhet för att man finns tillhands och kan ge omsorg och lyssna.
Den tacksamheten från patienterna kombinerat med att ha underbara kollegor och att man får lite extra ersättning har gjort det många gånger lättare att avstår ifrån att ha umgänge med sin familj eller vänner och jobba istället. Ibland får jag för mig att det jag gör om dagarna gör skillnad för enskilda människor och det är det som ger motivation.

En liten monolog om varför jag egentligen inte är en dålig mamma som inte kan bjuda mina barn på mer än 5 veckors ledighet. 

ziskan.blogg.se

Bloggen startades när jag började plugga till sjuksköterska. Nu är jag några år äldre och legitimerad sjuksköterska. Bloggen handlar nu förtiden mest om livet som sjuksköterska på akuten och vardagspusslet när man jobbar över 100% och har familj. På fritiden uppskattar jag gärna långa promenader och att ta det lugnt, samtidigt som barnen har aktivitet och önskemål om utflykter och äventyr. Så småningom kommer bloggen även handla om katten. Det blir en sphynx som flyttar in till oss om lite mer än 1 månad.

RSS 2.0